Понеділок, 06.05.2024, 17:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Левківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ізюмської районної ради Харківської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування

 

ЛЕВКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Н А К А З

01.09.2017                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     № 98

 

Про харчування учнів 1-10 класів

у 2017/2018 навчальному році

 

На виконання Законів України “Про охорону дитинства”, “Про освіту”, наказу відділу освіти Ізюмської райдержадміністрації від 01.09.2017 № № 269 «Про харчування дітей у навчальних закладах району в 2017/2018 навчальному році", з метою належної організації повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь, виконання санітарно-гігієнічних правил і норм

 

НАКАЗУЮ:

1.Організувати у школі харчування для учнів 1-10 класів.

2.Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи їдальні. (додається).

3. Призначити відповідальною за організацію харчування учнів у школі Балаклійську О.М., заступника директора з навчально-виховної роботи

4. Відповідальній за організацію харчування Балаклійській О.М.:

4.1. Скласти список учнів початкової школи на гаряче харчування за рахунок бюджетних асигнувань у 2017/2018 н.р. (список додається)

4.2. Скласти список учнів 1 – 10 класів на гаряче харчування у шкільній їдальні за рахунок бюджетних коштів для дітей пільгових категорій

                                                                                                                                                                                                                                                          (список додається)

4.3. Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вживання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотриманням режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні.

4.4. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування, залучати до цієї роботи медичних працівників, класних керівників.

                                                                                                                                                                                                                                                                            Протягом навчального року

Інформувати батьків про організацію харчування дітей у школі, ( графік і режим харчування), проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування. Протягом навчального року

4.6. Організувати вільний доступ учнів до питної води під час перебування їх у школі у формі стаціонарного питного фонтанчика.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Протягом навчального року

4.7. Організувати роботу (лекції, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Протягом навчального року

4.8. Здійснювати контроль за якістю продуктів, які надходять до шкільної їдальні та умови їх зберігання.

4.9. Спільно з черговим вчителем здійснювати контроль щодо закладки продуктів відповідно до норм, якістю та виходом відпущених страв.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Постійно

4.10. Контролювати своєчасне проходження медичного огляду кухаря школи.

4.11. Своєчасно надавати до відділу освіти інформацію щодо організації безкоштовного харчування та за рахунок батьківських коштів

                                                                                                                                                                                 Що місяця до 3 числа

4.12. Забезпечити надходження батьківської плати за харчування учнів 5 – 10 класів на спеціальний рахунок відділу освіти.

                                                                                                                                                                                      Щопонеділка

5. Кухарю школи Кононюк О.В.:

5.1. Спільно з черговим вчителем, відповідальною за організацію харчування виконувати правильність закладки продуктів.

                                                                                                                                                                                                                Постійно

5.2. Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                                                                                                                                                 Постійно

5.3. Проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати у спеціальному журналі.

                                                                                                                                                                                                                   Постійно

5.4. Готувати попереднє замовлення на продукти харчування до постачальника та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                                                                                                                                                         Щотижня.

5.5. Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини, суворо дотримуватися умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

                                                                                                                                                                                                                            Постійно

5.6. Здійснювати харчування учнів відповідно до графіка харчування.

5.7. Здійснювати контроль за виконанням санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці.

6. Затвердити бракеражну комісію у складі:

- Кононюк О.В. – кухар

- Балаклайська О.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи, відповідальна за організацію харчування у школі.

- Рижкова М.О. – член батьківського комітету.

7. Бракеражній комісії:

7.1. Перевіряти якість готової продукції;

                                                                                                                                                                               Щодня

7.2. Вносити до бракеражного журналу запис про перевірку готової продукції

                                                                                                                                                                              Щодня

8. З метою організації раціонального, збалансованого харчування учнів створити комісію громадського контролю у складі:

- Гуртова Г.І. – директор школи

- Будянська Т.В. – медична сестра Левківської АЗПСМ

- Барановська О.В. – голова ради школи

- Балаклійська О.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи

- Рижков В.О. – голова учнівського комітету.

9. Комісії з громадського контролю здійснювати контроль за:

9.1. Організацією повноцінного, збалансованого харчування учнів;

9.2. Роботою харчоблоку;

9.3. Організацією постачання продуктів.

10. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Директор школи Г.І.Гуртова

Балаклійська О.М.

З наказом ознайомлені                                                                                                                                                          Балаклійська О.М.

Кононюк О.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Графік харчування 2017/2018/grafiki_kharch. doc 

 
 
 
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz